design studio

basten leijh award medard

Basten Leijh Design Studio ontwerpt award winnende producten waarmee ook onze klanten het verschil kunnen maken. We geloven in de samensmelting van vorm en functie: een product vol met karakter dat daadwerkelijk aansluit op de wensen en vooral de behoeften van consumenten.

De herkenningsfactor van onze authentieke, innovatieve producten is groot. Zo versterken ze ook het merk van onze klanten.

Wij onderscheiden ons van andere bureaus door onze objectieve manier van het kijken naar oplossingen en het werkzaam zijn in vele verschillende markten. We zijn gespecialiseerd in het design van consumentenproducten op het gebied van mobiliteit, meubels, verlichting en afval oplossingen.

contact

studio

bedrijfsgegevens

  • KvK 34193951
  • BTW NL819105119B01
  • IBAN NL68 ABNA 0447 7638 49
  • BIC ABNAN2A

basten leijh

studio basten leijh

Alle opdrachten van Basten Leijh Design Studio staan onder leiding van oprichter en eigenaar Basten Leijh. Afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, legt de productdesigner zich toe op zowel conceptontwikkeling en strategisch advies als op vormgeving. Het doel is het creëren van producten waar functie en vorm samensmelten: producten met een karaktervol maar tijdloos ontwerp die op een innovatieve en verrassende wijze voldoen aan de behoeften van consumenten.

‘Getraind in out of the box-denken? Ja, zo kun je het wel noemen. Binnen mijn studierichting 'mobiliteit’ hield ik me bijvoorbeeld niet alleen bezig met vervoer en routing, maar óók met zitten en met wachten.’

Indien nodig, stelt Basten Leijh een deskundig team samen dat alle facetten van een opdracht tot een mooi einde kunnen brengen.

Zijn expertise wordt ook ingehuurd door Roels, waar hij officieel tot Creatief Directeur is benoemd. Roels is producent van soft seating meubelen welke zij al meer dan 25 jaar leveren aan retail- en dealerorganisaties in Nederland en België. Daarnaast is hij ook partner van Pedalfactory, de onderneming die de productie van de Sandwichbikes beheert.

De producten van Basten Leijh zoals Ahrend Loungescape, Sandwichbikes en Modular Médard zijn bekroond met diverse internationale design awards.

linkedin

team

team jarek kosek

Veel projecten hebben extra specialisme nodig. Basten Leijh werkt met een brede groep van getalenteerde creatieven om zo een compleet design traject aan te bieden. De meesten werken al lange tijd met Basten samen waardoor het team op één lijn zit met zijn werkwijze en opvattingen over design. Door een hechte samenwerking met de opdrachtgevers en de aanvullende expertise van het team, is het mogelijk product en design concepten daadwerkelijk te realiseren.

Jarek Kosek maakt al jaren onderdeel uit van het team en bewaakt op uitstekende wijze de continuiteit en kwaliteit van alle designs en producten van de Basten Leijh studio.

werkwijze

studio werkwijze

Basten Leijh Design Studio richt zich op drie pijlers:

Functionaliteit: Bleijh richt zich op veel meer dan een aantrekkelijk eindproduct. Op zoek naar de ideale functionaliteit worden de branche, de doelgroep, de bedrijfscultuur en zelfs productieprocessen meegenomen. Daarom ligt de kracht van Bleijh, naast vormgeving, ook bij de conceptontwikkeling en strategisch advies.

Associatief-design: Vanwege de brede portfolio kan Bleijh de kennis van de ene branche overbrengen naar vraagstukken uit een andere branche. Hierdoor ontstaan unieke en verrassende hedendaagse productoplossingen die zo kenmerkend zijn voor Bleijh.

Modulariteit: Bleijh streeft altijd naar modulariteit want zo ontstaat er een win-win-situatie. De productie kant is daardoor vaak kosten efficiënt en flexibel, terwijl de gebruiker erdoor in staat is zelf unieke producten te creëren wat hen het gevoel geeft dat het speciaal voor hem of haar is ontwikkeld.

advies op maat: Bent u benieuwd wat Bleijh voor uw projecten of bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op via +31 20 7706 199 of info@bleijh.com.