Visie

Eigenzinnig en duurzaam

Basten Leijh Design Studio, onder leiding van product- en conceptontwikkelaar Basten Leijh, heeft door de jaren heen een divers en eigenzinnig portfolio opgebouwd. Van interieuroplossingen tot fietsen, van afvalsystemen tot verlichting. Sinds de oprichting van de studio in 2005 werkt Basten Leijh nauw samen met een groot en multidisciplinair netwerk van creatieven. Naast product- en conceptontwikkelaar is hij een centrale spil in dit web, die op elk vlak de juiste oplossingen kiest en ieders belang behartigt. Van opdrachtgever tot eindgebruiker, van producent tot installateur.

Modulair en flexibel ontwerpen

Telkens zoekt Basten naar de beste balans tussen de wensen van gebruikers en producenten en zijn eigen wens om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ook steeds meer opdrachtgevers hebben oog voor het milieu. Alle design producten, oplossingen, programma’s en systemen die Basten ontwerpt, zijn daarom modulair ofwel samengesteld uit afzonderlijke modules. Met alle voordelen van dien:

  • Opdrachtgevers kunnen geheel naar eigen voorkeur en wensen unieke configuraties samenstellen;
  • Modulair en circulair ontwerpen zorgt voor efficiëntere productieprocessen en zo min mogelijk milieubelasting;
  • Vaak resulteert dit in productonderdelen die eenvoudig te hergebruiken, upgraden en/of te recyclen zijn.

Tijdloos en functioneel

De ontwerpen van Basten Leijh zijn altijd tijdloos en functioneel. Een ander belangrijk principe is namelijk dat producten hun waarde voor langere tijd behouden. Niet alleen vanuit het oogpunt van duurzaamheid; ook esthetisch gezien gaan zijn oplossingen en systemen jarenlang mee.

‘Ik ben heel trots op de diverse prijzen en awards die we de afgelopen jaren in ontvangst mochten nemen. Ons werk was te zien op verschillende nationale en internationale exposities. De mooiste beloning is nog wel dat zoveel uiteenlopende opdrachtgevers de studio weten te vinden. Bedrijven zoals Ahrend, Gispen en Presikhaaf vragen mij interieurconcepten te ontwerpen voor kantoren, zorg en onderwijs. Voor het high end label Modular Lighting Instruments ontwerp ik architecturale verlichting. Ons portfolio groeit met de dag.’

Basten Leijh, oprichter en creatief directeur Basten Leijh Design Studio

Laat u inspireren door de unieke concepten die Basten Leijh Design Studio al realiseerde. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u of uw organisatie? Mail info@bleijh.com of bel +31 6 24 50 77 09 voor een vrijblijvende kennismaking.